Wat is er verloren gegaan? En wat gaat er elke dag verloren?

Wat is er verloren gegaan?

Wat gaat er elke dag verloren?

Onlangs had ik een bijzondere ontmoeting met de bekende fotograaf Jimmy Nelson.

Het was zo bijzonder dat hij direct reageerde tijdens de kennismaking, waarin ik vertelde dat ik Dierencommunicator ben, met de woorden:  “Dat gaat over het zelfde”. Ik vertelde hem dat het ook mijn missie is om deze” oude wijsheid” te delen met de mensen.

Ik ontmoette Jimmy Nelson vooraf aan zijn voorstelling. Hij      heeft zijn fotowerk geculmineerd in een fantastische 3D lichtshow; The Last Sentinals, Heroes from near to far.

Het is een voorstelling die het sacrale van kunst, muziek en  de hedendaagse technische mogelijkheden laat samenkomen. Meteen vanaf het moment dat ik de bijzonder tentoonstellingsruimte in Fabrique des Lumiére binnenstapte voelde ik dat het heel speciaal was wat hier in deze ruimte gebeurde. Deze 3D- virtuele weergave van  Nelsons’ fotowerken Het is een ode aan haast uitgestorven inheemse volkeren.

Wat maakt dat mijn missie raakt aan die van Jimmy Nelson?

Persoonlijk houd ik erg van kunstvormen die  liefde en waardering voor Historische Architectuur en Moderne Kunst laten versmelten. In dit geval de Westergasfabriek als erfgoed van ons industrieel verleden. De ruimte waarin de voorstelling plaats vond was een intact gebleven deel van de fabriek. Op ingenieuze wijze wordt het historische interieur een geïntegreerd onderdeel van de virtuele installatie. Een technisch hoogstandje met projecties van wel 10 meter hoog. Een combinatie van fotografie, film, animatie en prachtige muziek.

De belangstelling en  de aantrekkingskracht voor mij  komt voort naar een verlangen om in contact te komen met “the Indigenous People” ( inheemse volken). Of is het meer een fascinatie om in contact  met “ oude wijsheid?”. Een wijsheid die verloren lijkt te gaan. En dat is voelbaar een pijnlijke ontwikkeling. De weinige oorspronkelijke stammen die er wereldwijd nog leven en vaak  van hun oorspronkelijk leven en plekken afgedreven worden, niet meer ontkomen aan de technische “vooruitgang” en de moderne wereld.

Jimmy Nelson geeft in zijn fotoboeken en in de Virtuele show ‘The Last Sentinals, from near to far” een overzicht van wie zij zijn en waar deze inheemse volken zich bevinden in de wereld. Hoe zij in contact zijn met het ongrijpbare, het onbekende spirituele, de wijsheid.

Helaas is het niet meer zoals getoond wordt. Deze mensen hebben in de meeste gevallen geposeerd de beelden geven daarmee een gecreëerde, geromantiseerde fotografische representatie van wat geweest is. En helaas is dat wat we zien vaak verworden tot een toeristische tafereel. En toch raakt het!

Met de vragen: Hoe was het? En wat is er van over? Nelson maakt dit in zijn voorstelling voelbaar.

 

We leven in een tijd waar in een alsmaar sneller tempo veranderingen plaats vinden.  Zij leven in en met de natuur. Met kennis van de natuur, natuurwetten, in contact met dieren, planten en mensen, gemeenschapszin. Alles is één.

De ontwikkelingen zijn niet buiten ons, ergens in de maatschappij, waar dit jou als individu niet direct raakt of beïnvloed. Nee, met de technische “vooruitgang”, de technische digitale ontwikkelingen hebben we dagelijks te maken en wij zijn bereid om hier in mee te gaan. Het meest duidelijk merk je dat aan je mobiele telefoon en  bij aanschaf van producten. Ook op je werk en in publieke ruimtes…eigenlijk overal om je heen. Wij passen ons aan of  is de bereidheid een kritiekloze  aanpassing die je accepteert omdat het nu eenmaal zo gaat? En je bij wilt blijven en erbij wilt horen?

The Indigenous people of inheemse Volken tonen ons het oorsprong.

Zonder te vervallen in een romantisch beeld dat dit alleen maar pais en vree zou zijn, zie ik de waarde van het oorspronkelijke leven en wat dit emotioneel en spiritueel brengt.

Natuurreligies waarin de communicatie met de natuur en natuurverschijnselen een vanzelfsprekendheid zijn zoals leven met de maan en de seizoenen en waar het verloop van levensfases en levenscycli een gewaardeerd onderdeel van zijn. Maar zeker ook hun verfijnde vermogen om contact met de dieren en plantenwereld te hebben.

Door Dierencommunicatie is het mogelijk de  verbinding met de dieren en de natuur weer te maken of dit te herstellen. Het communiceren met dieren laat je  het natuurlijke leven weer ervaren: Je  verbinding met de natuur, je oorspronkelijke zijn. Het leren herinneren dat het mogelijk is om te communiceren met dieren is voor mij de weg om in contact te komen met mijn oude wijsheid, die sluimerend ergens nog aanwezig was. En waar ik nu als       Dierencommunicator ( dierentolk) en energetisch therapeut volop uit te putten.

Het was zo bijzonder om direct een Harts contact te ervaren tijdens deze bijzondere ontmoeting met Jimmy Nelson. En dat we beide wisten dat fascinatie voor Inheemse volkeren en Communiceren met dieren  over hetzelfde gaat.

Deel dit bericht op social Media