Hoe werkt het?

Hoe komt je dier (paard, hond, kat of ander dier) af van zijn gedragsproblemen of pijntjes af, zonder enorme behandelkosten?

Als dierentolk maak ik contact met je dier en heb ik een gesprek met je dier. Dit kan op afstand gedaan worden, op locatie, of in mijn praktijk.
Ik laat je dier vooral zelf “vertellen” en ik stel jouw vragen aan het dier.

De vragen van de eigenaar zijn leidraad voor het gesprek:

Wat zou je graag willen weten van je dier?
Waar heb je zorgen over?
Wat loopt er niet lekker?
Wordt het dier voor het juiste behandeld?
Wat is de echte oorzaak?

Ik ben de vertaler tussen het dier en zijn mens. Tijdens het gesprek als dierentolk, wordt duidelijk wat de problemen zijn en kan er tijdens dit consult direct behandeld worden.
Het dier vindt het fijn om begrepen en geholpen te worden.

Eerste contact met de eigenaar

Voor aanvang hebben we per mail of telefonisch contact. Vaak is het handig om het eerste contact per mail te leggen,ik heb mijn telefoon vaak uit staan om me te kunnen concentreren op mijn werk als dierentolk.

Je geeft een korte beschrijving van de situatie van jouw dier.

Intake

Daarna krijg je een intakeformulier en een behandelovereenkomst toegezonden.
Afhankelijk van de klacht(en) en de omstandigheden kan ik je om meer informatie vragen. Hoe helderder je de situatie van het dier schetst, hoe gerichter en effectiever ik kan werken.

Op het intakeformulier komen alle relevante onderwerpen aan bod.
Soms lijken gebeurtenissen in het leven van je dier niet zo belangrijk meer voor jou, toch kan het dier hier nog last van hebben. Bijvoorbeeld dat het dier zijn moeder verloren heeft, het een wedstrijd-verleden heeft gehad of een medische ingreep heeft ondergaan.

Ook ben je in de gelegenheid om jouw vragen aan je dier te formuleren. Die neem ik dan mee in het “gesprek”.

Foto

Wat ik nodig heb voor de dieren-communicatie zijn 2 a 3 recente foto’s van het dier. Zowel van zijn hoofd/kop als van zijn hele lichaam. Het is belangrijk dat op de foto van het hoofd of kop de ogen goed zichtbaar zijn. Fotografeer je dier bij voorkeur met een rustige achtergrond.
Stuur me de foto’s toe via Whatsapp, als dat mogelijk is.

Verloop van de behandelingen

Na het invullen van de formulieren en het toesturen van de foto’s hebben we vaak nog even contact per e-mail of per telefoon. Voor sommige mensen is het makkelijker om mondeling toelichting te geven,anderen schrijven liever. Het is fijn als je je hart lucht over je dier en zijn/haar situatie.

Daarna volgt een afspraak voor het eerste Consult Dierencommunicatie en behandeling. Tussen de behandelingen is het mogelijk om aanvullende informatie te geven.

We houden contact.

Aantal consulten

Uit ervaring weet ik dat doorgaans drie consulten nodig zijn.
Het eerste consult bestaat uit het gesprek en een korte behandeling
Bij het tweede consult ligt de nadruk meer op de behandeling.
Het dier kent mij en weet hoe het contact in zijn werk gaat. De eerste 2 consulten zijn vaak kort na elkaar.
Het derde consult bestaat nogmaals uit een behandeling en het fine-tunen van wat nog nodig is voor het dier om weer fit, sterk en gezond verder te kunnen.

Hoe werkt het?

De behandeling wordt gedaan vanuit een holistisch perspectief. Meerdere niveaus worden aangesproken, en het dier wordt in zijn geheel samen met zijn leefomgeving gezien. Touch of Matrix is een fantastische methode om in te zetten bij trauma’s en blokkades. Maar ook kunnen oorzaken van ziektes duidelijk worden, verminderen of weggenomen worden.
Ieder levend organisme heeft een groot zelfgenezend vermogen. Een wondje krijgt een korstje, dit verdwijnt en de huid is weer hersteld. Gebroken botten groeien weer aan elkaar.
Touch of Matrix ondersteunt dit proces en kan het activeren en versnellen

De behandeling gaat uitstekend samen met medicijngebruik of andere behandelingen. Sterker nog, de behandeling kan andere behandelingen versterken.

Bij lichamelijke klachten is een diagnose van een dierenarts aan te raden.

Vragen, meer informatie, afspraak maken? Klik hier voor een gratis eerste gesprek.

Bij welke klachten is een behandeling geschikt?

Deze behandelwijze kan bij de meest uiteenlopende klachten uitkomst bieden. Bij mentale klachten en (plotseling) veranderd gedrag werkt het uitstekend, zeker in combinatie met een gesprek met het dier. Het dier kan dan problemen, emoties of trauma’s uiten.

Voordelen die plaats kunnen hebben:

Het dier raakt versneld opgehoopte stress kwijt

Het is direct meer ontspannen

Emotionele blokkades worden opgeheven

De behandeling versterkt de werking
van andere geneeswijzen

Het is direct meer ontspannen

Lichamelijke klachten verbeteren of verdwijnen

Het dier komt mentaal in balans

Ondersteunt bij herstel na een operatie

Kan ondersteuning bieden rondom het sterven

Voorbereiding op verhuizing of wisseling van eigenaar

Jij leert je dier beter kennen/ begrijpen

Waar let je op na de behandeling?

Het dier heeft tijd nodig om de behandeling te verwerken. Soms kan het zijn dat zijn klachten tijdelijk verergeren. Dit is een positief teken omdat er veranderingen in zijn systeem aan de gang zijn.
Vaak merk je al direct veranderingen, sommige processen hebben meer tijd nodig.

Tijdens of na een behandeling kunnen emoties loskomen, bijvoorbeeld gapen, trillen, schudden. Hiermee wordt een proces van verwerken en loslaten ingezet.

De energetische behandeling werkt nog ruim een week door. Er komen afvalstoffen vrij die weer afgevoerd moeten worden. Het kan dat je dier meer drinkt en dus meer plast de dagen na de sessie.

Na de behandeling is het prettig voor het paard of de hond als ze 48 uur niet hoeven te werken. Daarna kan meestal de training weer opgepakt worden.

Behandelverslag voor de eigenaar

Na elk consult ontvang je een verslag van het gesprek en behandeling. Hierin wordt de communicatie weergegeven en kan je lezen welke onderwerpen er aan bod zijn gekomen. Het is voor de eigenaar interessant om te lezen hoe zijn/haar dier reageert. Ook kan je lezen op welke onderdelen de behandeling heeft plaatsgevonden. En wat er in de omgang met je dier tijdens de behandelperiode nodig is.

Tijdens de communicatie komt ook aanbod of het dier nog ondersteuning nodig heeft bijvoorbeeld op het gebied van voeding of veranderingen in gewoontes.

Samen met het dier stem ik af wanneer het volgende gesprek is met de dierentolk.

Nazorg

Na een periode van ongeveer 4 a 6 weken neem ik nog een keer contact met je op om te horen hoe het met dier en jullie gaat. Wat is er veranderd?

Samenvatting

NB.
Er zijn geen garanties te geven ten aanzien van het resultaat van de behandeling.
Het zelfgenezend vermogen van het dier wordt geactiveerd met hopelijk een goed resultaat. Er wordt door mij geen diagnose gesteld. Het heeft mijn voorkeur dat er bij aandoeningen
contact gehouden wordt met reguliere dierenartsen.